BHV, de afkorting van bedrijfshulpverlening, is een vorm van hulpverlenen in je bedrijf. Hierbij kun je denken aan allerlei ongevallen, die de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen kan beïnvloeden. Het doel van de BHV’er hierin is om ervoor te zorgen dat eventuele schade of letsels zoveel mogelijk beperkt worden. Binnen de zorg is er een groot belang bij dat zoveel mogelijk medewerkers een BHV cursus succesvol afronden en jaarlijks een BHV herhalingscursus doen. Maar waarom jaarlijks een herhaling? Dat leggen we even kort uit in deze blog!

Het certificaat vervalt na een jaar

De reden is dat een BHV-certificaat maar een jaar geldig is. Hierdoor zal een BHV’er zich na een jaar geen hulpverlener meer mogen noemen, wanneer er binnen een jaar geen herhalingscursus wordt gedaan. Daarom wordt aangeraden om je op tijd voor een herhalingscursus in te schrijven. Na het positief afronden van de herhalingscursus krijg je opnieuw een BHV-certificaat voor één jaar uitgereikt.

Geheugen opfrissen of herhalen met de BVH herhalingscursus

De voornaamste reden dat een certificaat na een jaar vervalt heeft ermee te maken dat ongevallen op de werkvloer gelukkig maar zelden voor komen. Echter heeft dit als gevolg dat de theorie en praktijkervaring kan wegzakken. Dit kan worden voorkomen door jaarlijks de theorie en praktijk op te frissen, door middel van de BHV herhalingscursus.

Bovendien kan er in een jaar tijd veel veranderen, waardoor nieuwe regels en/of adviezen worden uitgebracht binnen de BHV. Daarom is het belangrijk dat de BHV’er op de hoogte blijft van deze veranderingen, door een herhalingscursus te volgen.

Inschrijven voor een BHV herhalingscursus?

Zorgbord geeft graag informatie over allerlei cursussen, waaronder de BHV herhalingscursus. Hierdoor houden wij onze zorgspecialisten up-to-date, zodat zij maximaal voorbereid zijn op alle ongevallen van dien! Wilt u ook als zorgspecialist beschikken over een BHV-certificaat, neem contact met ons op en wordt onderdeel van team Zorgbord.